Gegrilde aubergine met fetayoghurt
Gegrilde aubergine met fetayoghurt
- 4 aubergines
- zout/peper/komijn
- 100 ml olijfolie
- fijngehakte dille
- 150 g feta
- 100 g platte kaas of volle yoghurt
- gemengde groene salade
- 60 g walnoten
BEREIDEN
Halveer de aubergines. Snijd een ruitpatroon aan de binnenkant in elke helft zonder ze helemaal door te snijden. Leg de helften met het gesneden patroon naar boven en strooi het zout erover. Wacht circa 30 minuten.
Mix voor de feta-yoghurt met een staafmixer de in stukjes gesneden feta met de yoghurt. Kruid naar smaak met peper, zout, verse look, komijn en verse dille
Dep de aubergines droog met keukenpapier. Bestrijk ze rijkelijk met olijfolie.
Rooster de walnoten goudbruin in een droge pan op de barbecue of op het fornuis.
Rooster de aubergines op indirecte warmte gedurende circa 10 minuten per kant. Als ze uitdrogen, kun je ze bestrijken met wat olie. Bestrooi met peper en zout.
Serveer de aubergines warm met de fijngehakte dille, feta-yoghurt, groene salade en geroosterde walnoten.
Heerlijk zomers barbequegerechtje!